Bam Språkteknik startades 2000, drivs som enskild firma av Barbro Magnusson , ger ut produkter på Eget förlag.

Jag heter Barbro Magnusson och är leg. logoped, utexaminerades i Lund 1993. Från 1993-2009 hade jag mitt huvudsakliga arbete som anställd inom Region Skåne på Barn- och ungdomshabiliteringen i Ystad och Simrishamn. Därefter blev jag företagare på heltid.

Jag bor i Vanstad, en liten kyrkby i Sjöbo kommun i sydöstra Skåne. Min mans föräldrahem och min egen hemby. På vår tomt har vi en gammal väderkvarn eller mölla, som vi kallar den här, den är ett kulturarv som vi har glädjen att förvalta.

Tidigare i mitt liv arbetade jag i många år som kanslist på bibliotek – utlåningsstationer, filialer och huvudbibliotek i Tomelilla kommun. Under nästan hela 1970-talet var jag hemmafru med tre barn födda mellan 1969-1972. Detta var en period jag ser tillbaka på med glädje trots stundtals ”ansträngd” ekonomi. Jag tror att det är denna erfarenhet, som senare gjorde att jag ville och vågade starta eget – man måste ta många egna beslut, bestämma vad som skall göras, när och hur det görs.

Kompetens, goda rådgivare och smidiga kontakter underlättar i hög grad och är egentligen en förutsättning för att jag kan driva mitt lilla företag. Att jag fortsätter är naturligtvis framför allt att mina produkter fortsätter att efterfrågas.

Numera delas mina sysslor i företaget med pensionärslivet. Jag vill gärna kalla mig kulturtant, nästan allätare vad gäller teater, konst och musik. Praktiserar sjungande i Tomelilla Rockkör och kämpar med svingen i Sjöbo Golfklubb (hcp36).

Jag är gift sedan 1968 med Lasse. Våra barn bor med sina familjer i Karlskrona kommun, Tomelilla kommun samt Sollefteå kommun. Jag är både mormor och farmor.